Tutorial voor toegang tot het TikTok-account

Tiktok is een app waar korte video’s worden gedeeld waarin de gebruikers playbacken, dansen, deelnemen aan uitdagingen of grappige momenten uit hun dagelijkse leven met elkaar delen. Deze app, die razend populair is bij tieners, biedt de mogelijkheid unieke montages samen te stellen met talrijke video-effecten. 

Bent u geïntrigeerd door deze app waar jongeren gek op zijn? Hier ziet u hoe u een account kunt aanmaken, zich kunt aan- of afmelden of een Tiktok-account kunt verwijderen.

1
Hoe een account aanmaken ?

Als u een Tiktok-account wilt aanmaken, moet u de app downloaden op uw smartphone (via de AppStore, Google Play of Amazon Appstore).

Zodra de app is geïnstalleerd, kunt u hem openen door te klikken op de link “Ik” rechts in het menu.

Volg de inschrijvingsprocedure om u in te schrijven met uw telefoonnummer, uw e-mailadres of via een Facebook-, Google-, Twitter- of Apple-account.  

Daarna moet u uw geboortedatum en een wachtwoord invoeren. Bevestig daarna het telefoonnummer met de code die u wordt verzonden via sms.

U bent nu ingeschreven op Tiktok! 

 

U kunt uw Tiktok gebruikersnaam op elk moment wijzigen door te klikken op “Mijn profiel wijzigen” en daarna de “gebruikersnaam” te wijzigen (deze mag nog niet in gebruik zijn). 

Image d’iOS (2).png

2
Hoe log ik in ?

Wanneer uw account is aangemaakt, wordt u normaal gezien automatisch aangemeld op uw smartphone. 

Zo niet klikt u op “Ik” in het menu en daarna op “Mijn account > Aanmelden”. 

U kunt zich aanmelden via uw telefoon, uw e-mailadres of uw gebruikersnaam. Als u zich hebt ingeschreven via Facebook, Google, Twitter, Instagram of Apple moet u het overeenstemmende platform selecteren. 

3
Hoe log ik uit ?

Om zich af te melden van Tiktok, klikt u op het pictogram “Ik” in het menu en daarna op de instellingen (drie kleine puntjes bovenaan rechts). 

Klik helemaal onderaan in het menu op “Afmelden” om de verbinding met uw account te verbreken.

4
Hoe verwijder ik een account ?

Als u een Tiktok-account wilt verwijderen, klikt u op “Ik” en gaat u naar de instellingen door te klikken op het menu rechts bovenaan. 

Klik op “Mijn account” en daarna op “Mijn account verwijderen” onderaan. 

U moet uw telefoonnummer bevestigen via sms voor u de account kunt verwijderen.

Opgelet, nadat u uw account hebt verwijderd, kunt u zich niet meer verbinden met uw gebruikersnaam/wachtwoord en hebt u geen toegang meer tot de video’s die u hebt gepost.

Image d’iOS (3).png